PRO-2-FAZ vastagságmérő mérőműszer

Nettó ár: 79 900 Ft
(magánszemélyek vásárlása esetén AAM adózással végleges ár)

Bruttó ár:
101 473 Ft
(27% ÁFÁ-t tartalmaz céges vásárlás esetén)

Cikkszám: 1710 Kategória:

Szállítás

Általános teljesítési határidő, a szerződés létrejöttétől számított 7-10 munkanapon belül. A pontos készletről telefonon érdemes érdeklődni!

Leírás

Mérési tartomány: 0-2000 μm
Minimális mérési terület: nFe esetén 15x15mm, Fe 5x5mm esetén
Szonda: BEÉPÍTETT
További információ:

Mérési asszisztens® gépjárművekhez LED-el;

HOLD funkció – 3 üzemmód: folyamatos mérés, stop mérés (HOLD 1), befagyasztott mérés (HOLD 2);

hangjelzés;

memória – 960 mérés;

mérési statisztikák (mennyiség, maximális, minimum, átlag, előző);

1,8 hüvelykes LED háttérvilágítású kijelző;

automatikus kikapcsolás (3 perc inaktivitás után);

tartozékkal: fedél, kalibrálólemez, 2 x AAA alkáli elem (R6)

ALAPVETŐ FUNKCIÓK

• Automatikus érzékelés: alumínium (Fe), cink (Zn) automatikus észlelése acélon – Automatikus talajérzékelés
• A mérők 1,8 hüvelykes színes LCD kijelzővel rendelkeznek, amely megjeleníti az aktuális mérést, mérési statisztikákat és minden szükséges funkciót. A működés egy négygombos billentyűzeten és egy kiegészítő kioldón keresztül történik a mérési terület megvilágításához.
• Nyelv: német, lengyel

SZONDA

Ez a vastagságmérő mérőeszköz egyik legfontosabb eleme, mivel a mérő pontosságáért a megfelelő szonda kialakítás felelős. A GL-PRO-2-FAZ modell szonda gömb alakú véggel (gömbvéggel) rendelkezik. Ez egy nagyszerű módszer a görbületek mérésére. Ezen felül a szonda speciális rugóval rendelkezik – a felülettel érintkezve “becsúszik” a szonda házába. Ez a megoldás garantálja a kézi remegések okozta egyenetlenségek és lehetséges hibák kezelését is. A mérőeszköz innovatív tapintószerkezettel van felszerelve, amely lehetővé teszi a helymérést ferromágneses és nem mágneses anyagokon, automatikusan felismeri a vizsgált anyagot és megjeleníti ezeket az információkat. A működés rendkívül egyszerű, megbízható és kényelmes. A vastagságmérő kiváló minőségű anyagokból készül, amelynek köszönhetően évekig szolgál majd.

MÉRÉSI ASSZISZTENS® FUNKCIÓ

Nagyon hasznos lehetőség az értékeléshez. A funkció megmutatja, hogy az autó karosszéria-és festékjavításokkal rendelkezik-e. A mérések elvégzésekor a mérőn megjelenő grafikus jelet fog kapni, amely leírja az állapotot:

• zöld csík – megfelelő lakk;

• sárga csík – második lakkréteg;

• piros csík – gitt (töltőanyag)

Természetesen a végső értékelés a te dolgod, de e funkció használatával az eredmények értelmezése sokkal könnyebb.

HOLD FUNKCIÓ

Ennek a funkciónak köszönhetően leállíthatja a mérést a kijelzőn. A mérés akkor is látható lesz, ha a készüléket elmozdítjuk az autó felületétől (pl. Ha szeretnénk megmutatni az eredményt egy másik személynek). A HOLD funkció a MENÜ szintjén kényelmesen kezelhető. A mérőkészüléken két módja van a HOLD funkciónak: • HOLD 1 – leállítja a mérést a kijelzőn, amíg a szonda el nem mozdul a felületről; • HOLD 2 – megállítja a mérést a következő mérésig. Ha a HOLD funkció ki van kapcsolva, a mérő folyamatos mérést végez.

SOUND FUNKCIÓ

A mérő a mérés után jellegzetes hangot ad, ami sugallja az eredményt. Azonnal tudja, mi az ellenőrzött felület javasolt értékelése. Ez különösen akkor hasznos, ha a HOLD funkció bekapcsolt állapotában méréseket végez. A hang funkció kényelmesen kezelhető a MENU szintről.

KALIBRÁCIÓS FUNKCIÓ

A helyes kalibrálás biztosítja a helyes mérést minden körülmények között, még sok éves használat után is. A Prodig-Tech mérők automatikus kompenzációval rendelkeznek, azaz önkalibrálódnak. A mérőkészlettel együtt megkapja az eredeti kalibrációs lemezt. Kalibrálólemez használatával a készülék elektronikus alkatrészei védettek. Ez valóban nagyon fontos dolog a lakkmérőknél. Javasoljuk, hogy ne fektessen be kalibrálólemez nélküli berendezésekbe – a kalibrálás nélküli szonda elkopik (dörzsöli) és a mérési hiba növekszik.

UNIVERZÁLIS ALKALMAZÁS

A Prodig-Tech vastagságmérő mérőkészülék magánfelhasználáshoz is hasznos. Ideális munkaeszköz az autóértékelőknek vagy a biztosítótársaságok alkalmazottainak is. Függetlenül attól, hogy ellenőrizni kívánja az autót a másodlagos piacon vagy a szalonban – mindig érdemes a járművet a megfelelő mérőórával ellenőrizni. Ne felejtse el, hogy még a kis sérülések észlelése is csak a jármű árának megbeszélésének alapja, de elősegíti a későbbi korróziós támadások megelőzését is.

MIÉRT ÉRDEMES BEFEKTETNI A GL-PRO-BA?

A kínált fogyasztásmérők határozott előnye az a funkció, amely megkönnyíti az acéllemezek cinkrétegének felismerését. Az ütközések után gyakran a teljes karosszériaelemet cserélik, például egy sárvédőt. Ilyen esetekben nem könnyű ellenőrizni, hogy eredeti-e. A csereelemeket azonban gyakran nem borítja horganyzott réteg, és ekkor a GL-PRO-2-FAZ eloszlatja a kétségeket. Természetesen a megkülönböztetéshez meg kell mutatni a különbséget, így az autó többi részének horganyzott acélból kell készülnie. Nem horganyzott acélon végzett mérés – Fe jelzést ad. Megjegyzés: a cinkrétegnek folyamatosnak és megfelelően elkészítettnek kell lennie. A hibás (repedt, szakaszos) cinkréteg nem teljesíti korróziógátló szerepét, ezért a mérő nem észlelheti azt.

INNOVATÍV SZERKEZET

A GL-PRO-2 sorozatmérők modern 32 bites processzorokon alapulnak. Ez lehetővé teszi a gyors és pontos mérést egy 12 bites átalakítóval. A GL-PRO-2-FAZ mérőkészülékek megkülönböztető jellemzője annak automatikus felismerése, hogy a ferromágneses lemez cinkréteggel van-e borítva vagy nem horganyzott-e. Ez nagyon fontos egy autóval történő méréskor. Ennek köszönhetően azonnal tudjuk, mely alkatrészeket cserélték galvanizálatlan, olcsóbb alkatrészekre. Nagyon hasznos, különösen használt járművek ellenőrzésekor.

BIZTOSÍTOTT TERMÉK

PRODIG-TECH – több ezer elégedett ügyfél, a legmodernebb kutatás és sok éves tapasztalat

Angol leírás

MODEL GL-PRO-2-FAZ

Measuring range:
0-2000 μm
Graduation:
1μm for Fe, 5μm for nFe
Minimum measurement area:
for nFe 15x15mm, for Fe 5x5mm
Probe:
BUILT IN, SPRING-BALL-ENDED
Additional information:
Measurement assistant® for automotive with LED; HOLD function – 3 modes of operation: continuous measurement, stop measurement (HOLD 1), freeze measurement (HOLD 2); SOUND signaling; memory – 960 measurements; measurement statistics (quantity, maximum, minimum, average, previous); 1.8-inch LED backlit display; automatic turn-off (after 3 minutes of inactivity); incl.: cover, calibration plate, 2 x alkaline batteries AAA (R6)

Basic features

• Measurement on plates (automatic detection): Fe, aluminum – Automatic detection of zinc (Zn) on steel – Automatic ground detection • The meters feature a 1.8-inch color LCD display, which displays the current measurement, measurement statistics, and all necessary functions. Operation is via a 4-button keyboard and an additional trigger to illuminate the measurement area. • Language: German, Polish

Probe

This is one of the most important elements of the thickness meter gauge, because the appropriate probe design is responsible for the accuracy of measurements. The probe of the GL-PRO-2-FAZ model has a spherical end (ball-end). It’s a great way to measure curvatures. In addition, the probe has special spring – in contact with the surface, “slides” into the probe housing. This solution also guarantees dealing with unevenness and possible errors caused by hand tremors. The meter is equipped with innovative touch probe construction that allows spot metering on ferromagnetic and non-magnetic materials, automatically recognizing the material being tested and displaying this information. Operation is extremely easy, reliable and convenient. thickness meter gauge is made of high quality materials, thanks to which it will serve for years.

Measurement assistant® function

A very useful option to evaluate. The function “advises” whether the car has had body and paint repairs. When making measurements, you will receive a graphic signal displayed on the meter along with a description indicating the status: • green strip – correct varnish; • yellow strip – second layer of varnish; • red strip – putty (filler) Of course, the final assessment is yours, but using this function the interpretation of the results is much easier.

HOLD function

Thanks to this function you can stop the measurement on the display. The measurement will be visible even when we move the device away from the car surface (e.g. how we want to show the result to another person). The HOLD function can be managed conveniently from the MENU level. The meter has 2 modes of the HOLD function: • HOLD 1 – stops the measurement on the display until the probe is moved away from the surface; • HOLD 2 -stops the measurement until the next measurement. When the HOLD function is turned off, the meter performs continuous measurement.

SOUND function

The meter makes a characteristic sound after the measurement, suggesting the result. You know immediately what is the suggested assessment of the checked surface. It is especially useful when taking measurements with the HOLD function activated. The sound function can be managed conveniently from the MENU level.

Calibration function

Correct calibration ensures correct measurement in all conditions, even after many years of use. Prodig-Tech meters have automatic compensation, i.e. they self-calibrate. In the set with the meter you get the original calibration plate. Using a calibration plate, the electronic components of the device are protected. This is really a very important thing in varnish gauges. We advise you not to invest in equipment without calibration plates – the probe without calibration wears (rubs off) and the measuring error increases.

Universal application

The Prodig-Tech thickness meter gauge are useful for private use. It is also an ideal work tool for car appraisers or employees of insurance companies etc. Regardless of whether you want to check the car from the secondary market or salon – it’s always worth checking the vehicle with the right meter. Remember that the detection of even small damages is only the basis for negotiating the price of the vehicle, but also helps prevent subsequent corrosion attacks.

Why is it worth investing in GL-PRO?

A definite advantage of the offered meters is the function that facilitates the detection of a zinc layer on steel sheets. Often, after collisions, the whole body element is replaced, e.g. a fender. In such cases, it is not easy to verify that it is original. However, replacement elements are often not covered with a layer of zinc, and then GL-PRO-2-FAZ will dispel doubts. Of course, to distinguish it is necessary to show the difference, so the rest of the car must be made of galvanized steel – the indication FeZn. Measurement on non-galvanized steel will give an indication – Fe. Note: the zinc layer must be continuous and properly made. A defective zinc layer (cracked, discontinuous) does not fulfill its anti-corrosive role and may not be detected by the meter.

INNOVATIVE CONSTRUCTION

The GL-PRO-2 series meters are based on modern 32-bit processors. This enables fast and accurate measurement using a 12-bit transducer. The distinguishing feature of the GL-PRO-2-FAZ meters is the automatic recognition of whether the ferromagnetic sheet is covered with a zinc layer or is not galvanized. This is very important when measuring on a car. Thanks to this, we immediately know which parts were replaced with non-galvanized, cheaper replacements. Very useful, especially when verifying used vehicles.

PROVEN PRODUCER

PRODIG-TECH – thousands of satisfied customers, the most modern research and many years of experience

GL-PRO-2 Series

GL-PRO-2-FAZ
measurement on steel (also galvanized) and aluminum (automatic material recognition)
GL-PRO-2-FA
measurement on steel (also galvanized) and aluminum (automatic material recognition)
GL-PRO-2-F
measurement only on steel sheets (also galvanized)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„PRO-2-FAZ vastagságmérő mérőműszer” értékelése elsőként

    A termékeinknél sok esetben illusztrációs képek láthatók. Ezért előfordulhat, hogy a kézhez kapott termék kinézete nem 100%-ban egyezik az oldalon feltüntetett képpel. Ennek oka a folyamatos újítások, design változtatások.